Kdo jsem a co tu dělám?

Mám ráda, když si pod blogy, můžu představit konkrétní lidi. Takže bych se vám chtěla představit.

V jedné větě by to šlo pojmout asi takhle: "Jmenuju se Lenka a moje hlavní záliba je jídlo."

Už vysokou školu jsem si vybírala se zaměřením na něco k snědku, takže jsem vystudovala technologii mléka a tuků na VŠCHT. Obor to byl ale docela široký, takže jsem se díky tomu mohla skoro 4 roky živit jako mikrobioložka a dělat vědu. V tuhle chvíli je mým hlavním zaměstnáním péče o naší dceru.

Abych ale začala postupně...

Větší zájem o kuchtění jsem začala mít kolem 18. narozenin, které jsem trávila v USA. Oni totiž ti američani nejsou takoví barbaři, za které je náš národ považuje. Naučila jsem se tam dobře jíst a poznávat kvalitu potravin, které tady stále nejsou tak úplně všední. Na tom, co jsem si tam nachutnala, stavím v podstatě až doteď a to už jsem zpátky skoro 10 let.

Opravdu extrémně jsem se ovšem začala ve vaření a pečení realizovat po nástupu do práce a současném sestěhování se s manželem na začátku léta 2011. Až do začátku roku 2012 jsem všechny kuchařské výtvory publikovala jen pro pár kamarádů na Facebooku. Album jsem po vzoru kamarádčina "Můj milý deníčku", kam dává fotky z akcí během roku, pojmenovala "Můj milý jídelníčku". Stejný název jsem pak použila při zakládání blogu. Z googlovského bloggeru mi k přesunu pomohl manžel, od kterého jsem ke svatbě dostala tyto webovky s podstatně vyšší vizuální úrovní.

Každý projekt by měl mít nějaký cíl. Ten můj je podělit se s dalšími lidmi o to, co se mi v kuchyni povedlo a třeba je tím inspirovat k vlastní akci v kuchyni. Náměty na to, co bych měla vyzkoušet, kam zajít a pak vám o tom napsat samozřejmě vítám. 

Mějte se pěkně a pochutnávejte si!

 

Vaše Lenka B.

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.