banner mix

Sushi

sushi titulka S gastrokroužkem jsme měli minulý týden téma sushi. Na základě toho, jsem zjistila, že mám můj vyzkoušený recept jen na starém blogu. Trochu jsem ho tedy přepracovala a budu ho vydávat za nový příspěvek. Nemít na blogu sushi by při tom, jak moc je u nás doma oblíbené, byla fakt ostuda. Naše malá se sice zatím jen dusí rýží, ale nedokážu si představit, že by si ho taky nezamilovala.

Číst dál: Sushi

Králík na jablkách s bramborovými lokši

králík na jablkáhPokud pocházíte z vesnice, pravděpodobně považujete králíka za něco běžného a obyčejného. Ve chvíli, kdy babičky a dědečkové přestanou králíky chovat a vy sami nezačnete, se dostanete do stejné situace, ve které se teď nácházím i já. Zase tak moc jsem po tom nepátrala, ale neznám moc prodejen s masem, kde jsou schopní nabídnout králíka, který nevypadá jako kostlivec. Od té doby, co jsme se přestěhovali do Ústí mám štěstí na dobře zásobené kolegy, takže máme přístup kromě vajíček, ovoce i k takovým delikatesám, jako je králík. Pokaždé se snažím vybrat trochu jiný recept, abych se nezasekla na obligátním pečeném králíkovi s bůčkem. Dneska to tedy bude jedna moc zajímavá variace, která je nenáročná na aktivní čas v kuchyni.

Číst dál: Králík na jablkách s bramborovými lokši

Kančí se šípkovou omáčkou

kanec-se-sipkovou Když se před synovcem myslivce zmíníte, že byste rádi uvařili vaše oblíbené jídlo, ale nemáte vůbec kde sehnat divočinu, je dost možné, že se vám následující den objeví v mrazáku 1,5 kg kančí kýty. Než bylo možné svolat "Kanec-párty", bylo ještě nezbytné podniknout průzkum a sehnat šípky. Nakonec se to jakž takž podařilo a můžu směle napsat, že nám všem moc chutnalo.

Číst dál: Kančí se šípkovou omáčkou

Quiche

quiche zvrchu maly Už jsem tady jednou publikovala počeštěný italský recept. Teď se s vámi podělím o mojí variantu klasické Francie. V kuchařce od Julie Child je téměř 400 receptů, pokud si to dobře pamatuju z filmu o slavné blogerce, která je všechny uvařila během jednoho roku. Já nejspíš až tak extrémní nebudu, ale čas od času se nechám unést a budu připravovat delikatesy, jejichž příprava mi zabere celé dopoledne nebo dokonce den a noc. Ještě před začátkem mého působení tady na bloggeru jsem zkoušela Boeuf Bourguignon, Croissants nebo Quiche. Tentokrát jsem se vrátila k poslednímu v řadě, protože je to skvělé jídlo, které na vaše hosty může tak jako na ty moje v klídku počkat v zamražené formě.

Číst dál: Quiche

Králík ve svíčkové omáčce

porce Klasickou formu svíčkové s hovězím masem znáte určitě všichni. Tahle varianta je podle mojí mamky, která na podobný způsob připravuje králíka. Je to taková příjemná změna oproti běžnějšímu pečení na česneku. Kdo máte zdroj králičího masa nadosah, tak se vám určitě bude další inspirace hodit.

Číst dál: Králík ve svíčkové omáčce