banner mix

Pulled pork burgery

pulled burgery

pulled burgery
Když se člověk pustí do pečení bulek na hamburgery, není od věci připravit si jich víc a v mrazáku uchovat do dalšího hamburgerování. Už nějakou dobu jsem měla zálusk na pomalu pečené trhané vepřové, takže jsem rovnou naplánovala pulled pork burgery. Pro postup jsem šla k mému oblíbenému zdroji, kterým jsou starší články pana Cuketky. Když jsem si našla příslušný recept, zjistila jsem, že jsem vlastně i ty bulky opsala u něho, takže jsme si připravili sendviče téměř totožné. Snad vás ale moje plagiátorství nepohorší natolik, že si tuhle vyloženě zimní záležitost nezkusíte připravit doma taky.

 V tomhle článku se budu zabývat hlavně přípravou masa, protože bulky byly naprosto shodné, jako v receptu o klasičtějších hamburgerech.

Na 3-4 porce budete potřebovat:

  • 1 kg vepřové plece nebo krkovice
  • 80 g soli
  • 80 g cukru

V misce jsem smíchala sůl a cukr a přidala celý kus masa. Důkladně jsem maso obalila a zakryté nechala marinovat v lednici do druhého dne.

Troubu jsem rozehřála na 120 °C. Maso jsem omyla, vložila do pekáčku a přikryté pekla za občasné kontroly a přelití výpekem cca 6 hodin. Příště mám v plánu zkusit nechat troubu zapnutou přes noc na cca 80-90 °C jako se to dělá u pomalu pečené kachny. Myslím, že by to mělo být také bez problémů. Po upečení jsem nechala maso trochu odpočinout (cca 15 min) a natrhala rukama na vlákna.

Zbytek výpeku v pekáčku jsem zředila vodou a rozpustila tak všechny připečeniny. Šťávu jsem přelila do rendlíku a nechala zredukovat. Před sestavováním burgerů jsem jí nalila do misky s natrhaným masem a promíchala, čímž maso získalo ještě větší grády.

Přes sestavováním burgerů jsem bulky nechala opéct pod grilem z řezné strany do křupava. Obě jsem potřela hořčicí, navrstvila pořádný kopec masa a přidala tenoučké plátky nakládaných okurek od mamky. Pan C. přidával do hořčice ještě meruňkový džem, takže jsme to taky zkusili, ale nijak výrazný rozdíl už to neudělalo. Také přidával ještě barbecue omáčku, ale tu my doma nevedeme, takže jsme se obešli bez ní.

Každopádně je jisté, že si tohle jídlo ještě určitě zopakujeme. Teď zrovna mám totiž maso v troubě a mám v plánu zkusit dneska k obědu zase jiné využití této dokonalé pečeně.