banner mix

Skotská vejce

210117 skotská vejce Už nějakou dobu jsem měla v hledáčku britskou tak trochu fast foodovou záležitost, která se jmenuje skotská vejce. Dneska jsme se konečně rozhoupali a naplánovali si je k obědu. Tradičně se prý sice podávají s chlebem jako chuťovka k pivu. My jsme to pojali trochu víc obědově a servírovali je s bramborovou kaší. Wikipedia sice tvrdí, že se jedná o vejce uvařená natvrdo v obale z mletého masa, ale já jsem chtěla zkusit připravit trochu složitější verzi s vajíčkem na hniličko. Na fotce je vejce, které bylo z těch našich 4 kousků asi nejvíc propečené. Ta "lepší" ale zase měla maso od vyteklého žloutku, takže jsem pro ilustraci zvolila tohle.

Číst dál: Skotská vejce

Pulled pork burgery

pulled burgery Když se člověk pustí do pečení bulek na hamburgery, není od věci připravit si jich víc a v mrazáku uchovat do dalšího hamburgerování. Už nějakou dobu jsem měla zálusk na pomalu pečené trhané vepřové, takže jsem rovnou naplánovala pulled pork burgery. Pro postup jsem šla k mému oblíbenému zdroji, kterým jsou starší články pana Cuketky. Když jsem si našla příslušný recept, zjistila jsem, že jsem vlastně i ty bulky opsala u něho, takže jsme si připravili sendviče téměř totožné. Snad vás ale moje plagiátorství nepohorší natolik, že si tuhle vyloženě zimní záležitost nezkusíte připravit doma taky.

Číst dál: Pulled pork burgery

Domácí sekaná

syrová sekanáZase jsme jednou strávili celý víkend doma, takže mám navařeno a napečeno na celou řadu příspěvků dopředu. Úplně všechno, co jsem si naplánovala se mi povedlo, takže jsem chvíli váhala, o co se s vámi dneska podělím. Vyhrál sobotní oběd, na který jsme se chystali už od října, kdy jsme v Apetitu objevili univerzální recept na sekanou. Tipla bych si, že se po prohlédnutí fotek nepoženete hned do kuchyně, protože nejde o nic extra vizuálně přitažlivého. Budete mi tedy muset důvěřovat, když vám řeknu, že se mi dlouho nic takhle nepovedlo.

Číst dál: Domácí sekaná

Chilli con carne

chilli con carne Protože jsme tento víkend strávili doma celý, mohli jsme si naplánovat dva obědy a tím pádem dva nové testovací recepty. Abychom to měli trochu pestřejší, druhá varianta byla založená na hovězím a fazolích. Opět jsem čerpala z kuchařky Deník Dity P. a v listování jsem se zastavila pouze o stránku před včerejším smaženým kuřetem.

Číst dál: Chilli con carne

Lasagne

lasagne male Jako malá jsem milovala Garfielda. Ne, že bych ho teď milovala méně, ale už mám těch zájmů trochu víc a kocour byl maličko odložen. Proč vám to ale říkám? Dnešní jídlo je totiž s tímhle obézním, líným, ale vtipně sarkastickým chlupáčem svázáno asi navěky.

Číst dál: Lasagne

Hovězí po Burgundsku (Boeuf Bourgignon)

boeuf bourgignon II V týdnu už jsem avizovala, že víkend bude výživný. Protože má dnes můj Martin svátek, byl zase jeden pádný důvod trochu se rozšoupnout. Protože jsem nechtěla nadarmo experimentovat a udělat mu radost, sáhla jsem po osvědčeném receptu. Pokud by vás jako první volba napadla Svatomartinská husa, tak tu jsem letos péct nemohla, protože už jí má slíbenou od maminky.

Číst dál: Hovězí po Burgundsku (Boeuf Bourgignon)

Mezinárodní hamburgery

burger Zatím mi moc nejde vařit celá menu ve stylu jedné světové kuchyně. Někdy si dokonce nemůžu pomoci a mezinárodní fúze nastane v jednom jediném pokrmu. I když je tento úvod drobným povzdechnutím, musím zdůraznit, že si vždycky za tím, co uvařím stojím, a proto bych vás ráda seznámila s mým posledním pokusem.

Číst dál: Mezinárodní hamburgery

Roastbeef

roastbeef na taliri Už nějakou dobu jsem si na něj pomýšlela, ale teprve březnová výzva Daring Bakers mi pomohla udělat první krůček. Ještě nemůžu zveřejnit, co bylo tou prvotní hnací silou mého odhodlání, ale můžu se věnovat této masité první části.

Číst dál: Roastbeef