Sladké cibulky, Entrée, Coca-cola skandál

280816 cibulky

280816 cibulky
Jsem tu zase s třemi krátkými postřehy z mého gastro světa. V první řadě bych si chtěla postěžovat. Byli jsme na dovolené v Rakousku a po zakoupení jediné limonády, bez které nedokážu existovat jsem zjistila, že v ní mají cukr. My jsme asi fakt národ orientovaný na cenu, který si nechá všechno líbit, takže do nás dál tlačí glukózo-fruktózový sirup. My s manželem jsme si doma zorganizovali malé senzorické hodnocení, ze kterého vyplynulo, že jsme ignoranti a po porovnání Coca-coly z obou zemí jsme nic nepoznali. Každopádně mě dráždí ten tlak na cenu a rozlišování mezi národy. Koho by zajímalo něco o výrobě a tom, co to ten sirup vlastně je, ať se podívá třeba do tohoto článku.

Blíží se nám taky výročí svatby a jako každý rok se chystáme investovat do zážitků s gastronomickou tématikou. Zamluvili jsme si tedy nocleh na 1 noc v Olomouci a chystáme se na oběd do Entrée. Všechny informační kanály se hemží samými lichotkami a mladého šéfkuchaře nominují na Michelinskou hvězdu, takže jsem na to fakt zvědavá. Fotit si jídlo u stolu nemám v plánu, ale určitě se tady zmíním o našich dojmech. Jen z fotek je mi jasné, že to bude něco, co jsem ještě nezažila.

Nakonec zase něco o skutečné akci v kuchyni. Zkoušeli jsme sladké cibulky podle receptu pana Cuketky odkazujícího se na jakousi španělskou tradici. Jako tuk jsem zkusila máslo, ale asi to nebyla nejšťastnější volba, protože mi cibulky po spálení až moc zchladilo a nedodělaly se tak, jak bych si to představovala. Každopádně tomu ještě dáme někdy šanci. Jen se mi moc nezamlouvají ty spálené části na zelených částech cibulek. Ty byly prostě jenom hořké a hnusné a jinou chuť jsme z nich nezískali. Podle fotek to ale bylo zhruba stejné jako u pana C. Natočil k tomu i video, pro ty, co by si to taky rádi doma zkusili.