Gnocchi a Lidl food challenge

Poprvé v životě jsem se pustila do přípravy italských bramborových noků od nuly. Lépe řečeno tedy od brambor. Inspiraci jsem načerpala v kuchařce Klenoty klasické evropské kuchyně. Trochu jsem jí v knihovně ignorovala a od té doby, co jí doma máme, z ní ještě nic nevařila. Postup na gnocchi byl natolik zajímavý, že se musím pustit i do dalších jídel. V podstatě šlo o to, že místo vaření brambor ve slupce, jak to radí většina receptů, se brambory pekly v troubě na soli. Těsto, které se mi podle tohoto postupu povedlo bylo opravdu příjemné na práci a určitě ho někdy použiju i na obyčejné bramborové knedlíky. Druhý pokus s noky byl ten, že jsem je nevařila ve vodě, ale rovnou dala do trochu řidší omáčky, kterou jsem k nim připravovala. To, že to takhle je možné a vlastně i žádoucí udělat jsem se dozvěděla v jednom z dílů právě probíhající soutěže Materchef Česko. Výsledek byl chuťově dokonalý, ale bohužel nebyl vyfotografován. Až budu tedy připravovat gnocchi příště, dám vám sem celý postup i s obrázkem talíře.

Taky jsem se zase rozhodla zúčastnit podzimní soutěže Lidl food challenge, díky které jsem na jaře vyhrála kurz v Alcronu pod vedením Romana Pauluse. Zatím nechci konkurenci prozrazovat, co jsem připravila, takže si i vy ostatní budete muset počkat na můj halloweenský recept do konce září. Pak bude na blogu celý postup i s fotkami. Každopádně jsem se svým výkonem spokojená a ti, kdo byli nuceni ochutnat, si také nestěžovali.