Prosinec - Holandské chlebíčky

DB prosinecPomalu se blíží termín zveřejnění první výzvy odvážných pekařů pro letošní rok. Tenhle měsíc jsem sice co se pečení týče odpískala, ale podělím se s vámi o celkem zajímavý recept, který jsme měli za úkol v prosinci. I když nejde o nic technického, oslňujícího ani nijak zvlášť z davu vybočujícího, je to celkem sympatický kus sladkého třeba ke snídani. Tak to ostatně prý i holanďané konzumují.

For the month December, Andrea from 4pure took us on a trip to the Netherlands. She challenged us to take our taste buds on a joyride through the land of sugar and spice by baking three different types of Dutch sweet bread. 

Číst dál: Prosinec - Holandské chlebíčky

Listopad - Paris-Brest

Paris BrestPo všech těch kynutých výzvách se současné DBs organizátorky vzchopily a zase jsem dostala podklady k něčemu zajímavému. S ohledem na blížící se termín mého rozpadu na jednoho většího a jednoho malinkého člověka jsem nelenila a upekla hned začátkem měsíce. Tahle challenge opravdu splnila všechno, co si od účasti v DBs slibuju. Zase jsem se naučila nové věci a náplň mi rozšířila repertoár krémů, se kterými můžu počítat při vymýšlení kombinací při pečení.

The November Daring Bakers´ challenge took us for a ride! Luisa from Rise of the Sourdough Preacher challenged us to make Paris-Brest, a beautiful pastry celebrating the Paris-Brest bicycle race.

Číst dál: Listopad - Paris-Brest

Říjen - Sacher

sacherTenhle rok jsem challenge dosti flákala. Několikrát jsem vynechala pečení, protože jsem na to neměla ani pomyšlení. Jindy se mi téma absolutně nelíbilo, takže jsem se na to zkrátka vybodla. Je tady ale chvíle zveřejnění říjnové výzvy a já můžu hrdě prohlásit, že jsem se zúčastnila.

The October Daring Bakers´ challenge was brought to us by Korena of Korena in the Kitchen. She took us to Austria and introduced us to the wonders of the Sachertorte.

Číst dál: Říjen - Sacher

Únor - Krásné pečivo

DBs unor 2014Lednová challenge nijak zvlášť nezaujala, takže jsem si dala předsevzetí, že tu únorovou jistojistě splním. Soukromě jsem si jí nazvala maxi-skořička. Poměr jednoduchost práce vs. efekt je dosti vysoký, takže můžu doporučit na vyzkoušení - klidně s jinými náplněmi.

Beauty surrounded the Daring Bakers this month as our host, Sawsan ,of chef in disguise, challenged us to make beautiful, filled breads. Who knew breads could look as great as they taste?

Číst dál: Únor - Krásné pečivo