banner mix

Prosinec - Whoopie pies

whoopie piesLednovou výzvu Daring Bakers jsem se rozhodla vynechat, protože mě nijak zásadně neoslovila. Během vánoční dovolené jsem se flákala a nechtělo se mi psát, tak vám v tomto měsíci alespoň napíšu něco o té prosincové. Abyste věděli, kdo si dal tu práci a připravil nám téma, přidávám obligátních několik řádků.

The December Daring Bakers' Challenge had us all cheering - the lovely and talented Bourbonnatrix of Bourbonnatrix Bakes was our hostess and challenged us to make fun, delicious and creative whoopie pies! Delicious little cake-like cookies sandwiching luscious filling in any flavors we chose... What else is there to say but "Whoopie!"

Je vidět, že se od američanů máme ještě co se týče sebechvály hodně co učit. Tyhle řádky totiž píšou autoři zadání sami o sobě :)

Číst dál: Prosinec - Whoopie pies

Listopad - Sfogliatelle

obojeNa začátku měsíce jsem vždycky hodně zvědavá, co se na nás u Daring Bakers připravilo. Párkrát se mi stalo, že jsem byla už jenom z nevábně vypadajícího obrázku tak zděšená, že jsem challenge vynechala s tím, že to učitě nebude k jídlu. Tenhle měsíc jsem ovšem uviděla něco, co se podobalo croissantům. K tomu ještě nová technika přípravy takového "lístkového" těsta a bylo jasné, že se tentokrát zúčastním moc ráda.

Číst dál: Listopad - Sfogliatelle

Září - Pastel de Tres Leches

tres lechesZatím jsem všechny výzvy zvládala jakž takž na čas. Občas jsem sice příspěvek psala až toho 27. v měsíci, kdy se mají dle pravidel Daring Bakers zveřejňovat, ale vždycky jsem to nějak stihla. Řekla jsem si tedy, že i když se na konci září vdávám, zářijovou výzvu musím určitě stihnout, abych si nezkazila reputaci. Vidíte ale sami - konec listopadu a článek je tu. Abych ale nebyla za úplného lajdáka, musím říct, že upečeno jsem měla už v polovině září. Přepsat recept se mi ale od té doby až do dneška nepodařilo. Až začátek práce na nové challengi mi dal impuls dohnat skluz. Post o říjnové výzvě už ale nečekejte - nelíbilo se mi zadání, takže jsem jí vynechala.

Číst dál: Září - Pastel de Tres Leches

Srpen - Mawa cake

mawa cake zvrchu maly Pro tento měsíc jsme se přesunuli až do Indie. Zase jsme jednou pekli dezert, o kterém jen málokdo z nás slyšel natož aby se o to pokoušel - pravá výzva!

Aparna of My Diverse Kitchen was our August 2013 Daring Bakers´hostess and she challenged us to make some amazing regional Indian deserts. The Mawa Cake, the Bolinhas de Coco cookies and the Masala cookies - beautifully spiced and delicious!

Číst dál: Srpen - Mawa cake

Červenec - Eenie Meenie Miney Moe!

Fraisier maly Tenhle měsíc jsme se měli báječně. Mohli jsme si dělat, co jsme chtěli. Nebyl totiž nikdo, kdo by pro nás challenge vymyslel a sestavil a proto se musela slova ujmout jedna z hlavních organizátorek - Lis. Výsledkem byla neomezená volba z předchozích Daring bakers´ a Daring cooks´ výzev.

In a "celebration" of past Daring Baker and Daring Cook challenges, Lisa challenged all of us to search through the Daring Kitchen archives and pick any one we'd like! The REAL challenge was picking which delicious recipe(s) to try!

Číst dál: Červenec - Eenie Meenie Miney Moe!

Květen - Prinsesstårta (Princeznin dort)

vcelku v trávě maly Korena z Korena in the Kitchen hostila výzvu pro Květen. Vyzvala nás k přípravě úžasného švédského Princeznina dortu. Tenhle dort má podobně jako jiné tradiční dezerty zajímavou historii. Údajně ho stvořila učitelka tehdejších švédských princezen někdy ve 30. letech. Původně se prý jmenoval prostě "Zelený dort", ale postupem času se z něj stal dort Princeznin.Moje první setkání s tímto dezertem bylo v IKEA. Ani jsem v té chvíli netušila, že jde o něco vyloženě tradičně švédského (uznávám - v IKEA mi to mohlo dojít), ale chutnalo mi to. Oproti naší challenge ho mají potažený fluorescenčně svítivým marcipánem, ale jinak je to to přesně to ono.

Číst dál: Květen - Prinsesstårta (Princeznin dort)

Duben - Savarin

savarin maly S tímto příspěvkem budu rychle hotová, protože tak hroznou věc jsem ještě nikdy neupekla.

Natalia z Gatti Fili e Farina nás vyzvala k přípravě tradičního Savarinu dokončeného namáčecím sirupem a krémovou náplní! Měli jsme použít její recept na savarin, ale mohli jsme si vymyslet vlastní sirup a náplň.

Číst dál: Duben - Savarin

Leden - Gevulde spekulaas

gevulde spekulaas Francijn of Koken in de Brouwerij hostila lednovou výzvu Daring Baker´s. Vyzvala nás k přípravě tradičního holandského pečiva Gevulde spekulaas od nuly. Prakticky to znamenalo připravit vlastní směs koření, těsto a mandlovou pastu.

Číst dál: Leden - Gevulde spekulaas