banner mix

Prosinec - Panettone

panettone Prosincová Daring Bakers´challenge byla připravená Marcellinou z blogu Marcellina in Cucina. Byli jsme vyzváni připravit naší vlastní Panettone, což je tradiční italské sváteční pečivo. Naším úkolem bylo upéct Panettone podle daného receptu. Na naší vlastní chuti a kreativitě byl výběr "náplně". Tradičně se používá kandovaná pomerančová kůra nebo jiné ovoce. Protože nejsem moc fanda do citrusů, rozhodla jsem se použít rozinky a brusinky, o kterých vím, že je má Martin rád.

Číst dál: Prosinec - Panettone

Listopad - Sablés

sables Sváteční doba je údajně časem sdílení. Peta z PetaEats se s námi podělila rovnou o tucet sušenek. Za úkol jsme měli upéct celkem dva druhy svátečního pečiva. Jeden jsme si měli vybrat z nabízených 12 receptů a druhý přidat svůj vlastní.Ještě jsem na Vánoce péct nezačala a vzhledem k tomu, že mě to moc neba, tak to budu odkládat ještě nějakou dobu. Tuhle výzvu jsem tedy splnila napůl, ale slibuju, že později přibudou další recepty na vanilkové a ořechové rohlíčky.

Číst dál: Listopad - Sablés

Říjen - Mille Feuille

mille feuille hlavni Naše říjnová výzva byla pořádaná Suz ze Serenely Full. Suz nás vyzvala nejen k přípravě máslového lístkového těsta, ale měli jsme z něj navíc připravit hříšně delikátní dezert Mille-feuille.

Číst dál: Říjen - Mille Feuille

Červen - Battenberg Cake

battenberg-hlavni obrazek Mandy z What the Fruitcake?! nás na poslední chvíli zachránila a připravila pro nás Battenbergovou výzvu. Vyzdvihla techniku a recepty Mary Berry, abychom byli schopni připravit tento drobný dort s lehkostí.

Číst dál: Červen - Battenberg Cake

Květen - Challah

challah-maly Květnová výzva Odvážných pekařů byla pěkně zakroucená. Ruth z Crafts of Mommyhood nás vyzvala k upečení chaly. S využitím receptů odevšad a tipy z "A Taste of Challah" od Tamar Ansh nás povzbudila v pečení zaplétaného pečiva. Jedná se o tradiční židovské pečivo, které se jí vždy o sobotách a má několikero významů. Jedním z nich je symbolika božské many, která padala z nebe. Kdo chce vědět víc, ať se podívá sem.

Číst dál: Květen - Challah

Duben - Arménský dort s muškátovým oříškem

armenian vyrez maly Dubnová DaringBakers´challenge byla připravena Jasonem z Daily Candor. Předmětem výzvy byly dvě arménské speciality nazook a dort z muškátového oříšku. Nazook je vrstvené kynuté těsto se sladkou náplní a „nutmeg cake“ je voňavý, ořechový dort vhodný ke kávě.
Původně jsem se chtěla pokusit o obě speciality, které nám byly nabídnuty k vyzkoušení, ale nakonec mi stačil jen dort.

Číst dál: Duben - Arménský dort s muškátovým oříškem

Březen - Holandské tygří pečivo

sandwich Společné pečení spousty lidí na celém světě jsem až donedávna sledovala především na několika českých webech. Často jsem si říkala, že to či ono by mohlo být docela zajímavé zkusit taky někdy udělat. Většinou však zůstalo u toho plánování. Abych měla lepší motivaci, jsem se také přihlásila. K mému potěšení jsem to stihla právě 27.2., což mne kvalifikovalo pro účast hned v březnu. Doufám, že mi nadšení vydrží a pokusy se budou dařit. Když si člověk peče jen tak co se mu zrovna chce, tak může zveřejňovat pouze ty povedenější pokusy a nepovedené tajit. Tady je to ale o disciplíně a poctivém snažení. Je pravda, že jsem se u trouby i trochu modlila aby se mi vše povedlo na první pokus a nemusela jsem kynout znovu.Tuto výzvu připravily Sara a Erica z Baking JD. Byli jsme vyzváni upéct Dutch Crunch bread, který je delikátním pečivem s unikátní křupavou kůrkou pro přípravu sendvičů. Sara a Erika nás také vyzvaly, abychom z našeho pečiva připravili jedinečný sendvič podle naší volby.

Číst dál: Březen - Holandské tygří pečivo