banner mix

Cuketové závitky s kozím sýrem

160816 cuketové závitky

160816 cuketové závitky
Včera jsme se s holkama zase sešly u nás doma na gastrokroužku. Název jsem okopírovala od stejnojmenné skupiny, ve které se schází třeba Lukáš Hejlík nebo Markéta Pavleje (blog Kitchenette). Ne, že bychom jim nějak chtěli konkurovat, to zase ne. Kromě záliby v jídle máme každá minimálně jedno dítě a tím pádem se scházíme v časy pro lidi mimo rodičovskou běžně nedostupné. Většina aktivit s malými dětmi se točí kolem nich, takže se tímto způsobem snažíme udržovat i naše zájmy v popředí. Včerejším tématem byly cukety a protože se jeden recept obzvlášť vydařil, musím se o něj podělit i s vámi ostatními na blogu.

Na jeden talíř závitků budete potřebovat:

  • 100 g čerstvého kozího sýra
  • 60 g sušených rajčat
  • několik lístků čerstvé bazalky
  • 1-2 stroužky česneku
  • sůl
  • 1/2 středně velké cukety
  • olej

Cuketu jsme nakrájeli na mandolíně na tenká kolečka, promíchali v míse s trochou oleje a na rozpálené pánvi (té železné, o které jsem psala v minulém článku) je opekli z obou stran.

Sušená rajčata jsme nasekali na co nejmenší kousky, stejně tak i bazalku a přendaly do misky. Přidali jsme čerstvý sýr a česnek utřený s trochou soli. Co se typu sýra týče, můžete použít jakýkoli čerstvý sýr. Pokud nemáte rádi kozí sýry, tak je možné vyměnit i za Lučinu. Já jsem koupila Rondélle od Presidenta, kde jsou kozího sýra přimíchaná pouze 3 % a byla jsem celkem mile překvapená jak intenzivní chuť ve výsledku měl.

1600816 rondelle